Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Saturday, March 13, 2010

Civitaveccia-Tunis

Läbitud 2939 km.

Muljeid viimasest paarist nädalast. Tundus, et aeg sulab käes, ja päevas on mitte 24 tundi, vaid tunduvalt vähem. Ning kuna Alzeeria viisat ei olnud ikka veel, siis sai starti järjest edasi ja edasi lükatud.
Ja tegelik start ei olnud mitte 3 märtsil, vaid hoopis 5 päeva hiljem - 8 märtsi hommikul kell 7.50

Planeeritud oli vahepeatus Riia lennujaamas, et osta AirBaltc telefonikaart, mida internetist Eestisse tellida ei ole võimalik. Vist sellepärast, et tegemist Eesti numbriga (suunakood on ju +372 ...) ning selle kaardiga on hoopis soodsamad rahvusvaheliste kõnede hinnad.

Läti - Leedu - Poola - Tsehhi - Slovakkia - Austria - Itaalia

Lõpuks ometi laeval. Piletit sai osta elavas järjekorras, vaadati eestikeelset auto passi, küsiti, et kas auto on minu oma, ning jaatava vastuse peale vormistati probleemideta pilet. 130 EURi üks ots, auto ja reisija. Edasi siis veidi ootamist, passikontroll ning laevasõit.

Internetist - Civiataveccia Tunis laevas on õnneks Wifi. Aga mitte tasuta. 40 min on 5 EURi ja 2 tundi on 10 EURi ning 4 tundi on siis 20 EURi. Eestis saaks selle raha eest kuu aega kasutada, aga jah, see pole Eesti. Aga läpakale voolu leida on veidi raskem, kui ongi kuskil mingi vaba pesa, siis see on juba kellegi mobiililaadija poolt hõivatud.

Fotod tulevad hiljem, sest fotokas jäi millegipärast autosse koos muude kasulike USB juhtmetega.

No comments: