Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Sunday, January 23, 2011

Erciyes Ski Resort

18. päev
23-01-2011 Õhtu
Türgi, Göreme
Reisi algusest 4403 km

Hommik Cappadocias, päike on väljas, aga puud veel on veel raagus. Ikkagi jaanuar.

DSCF5154

Täna oleks pidanud siia lisama uued Cappadocia pildid, sest neid on ikka üksjagukogunenud, aga tegelikult ma külastasin täna hoopis sellist kohta, mille nimi on Erciyes. Ehk siis türgi keeles Erciyes Dağı. Tegemist on Kesk-Anatolia kõrgeima mäega (3916 m).
Mäele on ehitatud suusakeskus Erciyes Ski Resort.



Pilt saabumisel, kui päike veel paistis
DSCF5162
Ja lähemalt
DSCN0689
Klaasmajas on välja pandud mäe makett.
DSCN0686
DSCN0688
Hinnad on aga hoopis sellised. 1 sõit tõstukiga üles on 9 liiri ja kuna täitsa tippu saamiseks on vaja sõita kahe tõstukiga, siis maksab üks laskumine ülalt alla 18 liiri ehk ligikaudu 9 EURi. Ja kuna omal suuski kaasas polnud, siis sai see üks laskumine ära tegtud Viliselt laenatud suuskade ja saabastega. Sai jälle linnuke kirja, et Türgis on suusatamas käidud.
Piletitest veel niipalju, et eri tõstukitele on eraldi piletid. Sellele 10-korra laskumise piletile teeb piletikontrolör igal tõstukileminekul ühe augu juurde. Nii et ka nii saab.
Aga tipp on üpris kõrgel ja kaugel. Alt vaadates tundub, et on hoopis lähemal. GPS-ga mõõtes viiakse üles 2700 m peale ja laskumise pikkus on kokku 3 km (tagasi 2100 m peale)
Ja kahjuks kadus ülesse minnes päike ära, nii et vaade oli just selline nagu ta siin näha on.
DSCN0670
DSCN0669
DSCN0680
Alla oli üpris pikk maa.
Ja Cappadocia ülejäänud pildid ootavad ikka sorteerimist. Ning hommikul otsisin tund aega bussist välist kõvaketast, mis oli osanud ennast eriti hästi ära peita läpaka koti nurka.

No comments: