Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Tuesday, January 11, 2011

Ungari – Budapest

6. päev
11-01-2011 Õhtu
Ungari – Budapest
Reisi algusest 1624 km
Parlamendihoone Budapestis. Ungari kõige suurem ehitis ning Euroopa suurim parlamendihoone. Igatahes ühele pildile ei taha kuidagi ära mahtuda, ainuke võimalus kogu hoone ühele fotole saada oleks minna Doonau teisele kaldale.
Budapest1
DSCN0135
Ja teisest küljest ka
Doonau
Siin on jaanuarikuine hall Doonau, pildistatud parlamendihoone kõrvalt. Tegelikult ongi kogu Budapest momendil hall, sest temperatuur on veidi üle nulli ja lumi sulab ümberringi.
Kohe kõrval on 1956 aasta sündmuste mälestusmärk. 1956 aasta 23 oktoobril tulid üliõpilased tänavaile meelt avaldama, millest saigi alguse ülestõus. 4 novembril surusid Nõukogude väed ülestõusu veriselt maha.
DSCN0136
Siin on sellest pikemalt kirjas. Aga meile sellest omal ajal koolis küll ei räägitud. Nagu ka Tsehhoslovakkia 1968 aasta sündmustest.
DSCN0137
Järgmine käik oli Budapesti loomaaeda.
DSCN0245
DSCN0147
Pelikanid
DSCN0145
Paabulinnud jalutasid vabalt mööda loomaaeda ringi, ei mingit puuri ega traataeda. Nad vist ongi sedatüüpi linnud, kes ära ei põgene, sest Marokos jalutasid nad vabalt mööda kämpingut ringi. Ning nad teevad väga vara hommikul väga kõva häält.
DSCN0152
DSCN0151
DSCN0196
DSCN0198
Ja veel üks, millegipärast meenutab natuke oravat, aga saba on puudu ja suurus on ka hoopis teine.
DSCN0215
Ega kõik saavad aru küll, et tegemist on jääkaruga, aga see oli kuidagi eriti suur isend. Hea, et klaassein, vesi ja mingi elektrikarjus olid vahel.
Kokkuvõtteks: Budapesti loomaaia külastamiseks soojemal ajal tuleks varuda vähemalt päev. Praegu olid enamus soojamaa loomi peidus. Ja ilm oli nii hall, et keset teed jalutavad pärlkanad sulandusid teega ühte.
Ning pangas rahavahetamisel küsiti passi. Andsin ID-kaardi, mida keerutati käes, vaadati, kuid seejärel anti kaart tagasi ja sooviti ikkagi passi. Kui pass siis pass. Õnneks on nad niikuinii kogu aeg kaasas.

No comments: