Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Sunday, January 16, 2011

Türgi–Silivri

 

11. päev
16-01-2011 Hommik
Türgi, Silivri
Reisi algusest 3004 km
Temperatuur 0 (päeval oli +18), sajab vihma

Eile oli pikem sõidupäev. Plaan oli jõuda enne keskpäeval üle piiri, aga kuidagi kulus aeg nii ära, et piiripunkti sai jõutud alles hämaras.

DSCN0280

Veoautode järjekord enne piiri oli kilomeetritepikkune, oma 2-3 km tuli küll ära. Siin oli pikem vahe autode vahel, nii et õnnestus siiski see pilt ära teha. Piiriületus ise oli võrdlemisi kiire. Ees oli paar autot, kokku läks mingi 10 minutit. EU-st välja saada polnud mingit probleemi, vaadati korraks passi ja sooviti näha autodokumente.

Türgi poolne piiripunkt oli tõeliselt suur. Väidetavalt maailma suuruselt teine, link ka. Aga kuna pole hoturismihooaeg, siis töötas ainult 1 värav ja sellest piisas. Seekord passis olevatest isikuandmetest ei piisanud, lisaks oli vaja isanime. Ja veel sooviti näha kindlustust – rohelist kaarti. Õnneks meil väljastatav kaart kehtib ka Türgis (igatahes mingid andmed sellelt sisestati arvutisse ja seejärel viibati, et sõida kuni tollikontrolliplatsini. Platsil oli enne mingi 7-8 autot ootamas. Aga siin käis asi kähku, vist tänu EU numbrile. Korraks vaadati küljeuksest sisse ning seejärel sooviti “head teed”. Veel paarsada meetrit ja oligi “Welcome to Turkey”

Ja Türgi pool oli samasugune veoautode kolonn ootamas. Ja üldiselt ei tundu siin olevat seda kommet, et bensiinijaamades on suured parklad veoautojuhtidele ööbimiseks. Nii et sai pimedas edasi sõidetud seni, kuni GPS näitas, et meri on ainult paarisaja meetri kaugusel.  Siis sai kiirus maha võetud, mere poole pööratud ja just sellel keeramise kohal oli kämpingu silt – täpselt õigel ajal.

Öö otsa sadas mõnusalt vihma, aga hommikul avanes siis selline pilt:

DSCN0281

Sellest mustast juhtmest sai voolu, et mitte pimedas ja külmas magada ja wifi oli samuti olemas. Meri muidugi ujuma ei kutsunud.

DSCN0289

Kodulinnud jooksid vabalt ringi.

DSCN0293

DSCN0287

Järgmine sihtpunkt on Istanbul.

No comments: