Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Saturday, May 1, 2010

Burkina Faso - Ouagadougou

Burkina Faso - Ouagadougou



Pildid kõigepealt, et järjekordse voolukatkestusega ära ei kaoks. Täna on 2 korda olnud täielik blackout ja 2 tundi oli lihtsalt nett ära.

Burkinasse sisse sai lihtsalt. Kui oleks ilma viisata tulnud, oleks selle piirilt saanud. Piirivalve oli kergelt leitav, nöör teepeal ees ja mundris mehed. Toll asus teelt eemal ja ise tuli vastav ehitus leida, politsei oli paarsada meetrit eemal. Teel puna-valged tünnid ja silt "Halt Police"

Piiril oli väga sõbralik vastuvõtt, nimi ja muud andmed kolme erineva - politsei, piirivalve ja tolli - paksu raamatusse, auto ajutine sissvedu 5000 raha ja ongi ok.

Auto ümber sagis pidevalt igasuguseid väikseid kaupmehi, kes pakkus jooki ja kes puuvilju ja kes telefonikaarte.

Ja Burkina Fasost veel, net neil on maailma lahedama nimega pealinn - Ouagadougou.

Linnaliikluse erinevus Bamakoga on tuntav. Autod on uuemad, neid on tunduvalt vähem, mopeede ja mootorrattaid jälle tunduvalt rohkem. Ning signaali kasutatakse linnas vähem.




Bensiinijaam - firma tundmatu. Siin on diisli hind peaaegu sama kui Eestis. Sellepärast ongi autosid tunduvalt vähem. Kallis lõbu.

Ja Mazda buss on au sees. Kannatab välja iga koorma. Mõnikord on tagumine ots kohe väga vastu maad. Ja sees on ka paarkümmend reisjat. Kahjuks ei õnnestunud kõigest fotosid teha, sest samal ajal on vaja GPSi jälgida ja liiklust samuti. Kellelegi otsa sõitmiseks on see kohe eriti vale koht.




Järjekordne öö krokodilli farmis.

Sai magatud 100 meetrit tiigist eemal, õnneks keegi autosse ei roninud.



Kui nüüd täitsa aus olla, siis see alumine pilt on lavastatud. Kuna krokode pildistamine on tasuline, siis sai pakutud välja, et teeme hoopis nii, et ma sõidan tiigi äärde ja teeme siis paar pilti.




Kroko meelitati kanaga veest kaldale ja siis 2 meest võtsid krokol sabast kinni ja vedasid ta bussi kõrvale. Nii ta sinna vedelema jäi.

Selle foto sünnist on õnneks üks video ka olemas.







No comments: