Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Wednesday, January 25, 2012

Cape Agulhas

369.päev
Reisi algusest 41437 km

Cape Agulhas on koht, mida ei saanud kuidagi jätta külastamata, sest tegemist on Aafrika mandri lõunapoolseima tipuga ja ühtlasi kohaga, kus saavad kokku Atlandi ja India ookean. Portugali meresõitjate poolt anti neemele nimi Cabo das Agulhas ehk Cape of Needles, sest siin langevad kokku magnetiline ja geograafiline põhjasuund. Link

DSCN3723

Mandri-Aafrika lõunapoolseim ehitus on 1848 aastal ehitatud tuletorn



DSCN3725
DSCN3742

Tuletornis asub muuseum ja väljapaneku hulgas olid ka erinevates riikides väljaantud tuletornidega postmargid.

Midagi tuttavat - kunagise suure CCCP postmarkidel hakkasid silma Läänemere tuletornid.

DSC07419

Kvaliteet pole just suurem asi, läbi klaasi pildistatud.

DSC07403

Ülaltvaade. 6130 kilomeetri kaugusel on juba Antarktika.

DSCN3726

Viimane sõidetav kilomeeter lõunapoolseima tipuni.

DSCN3734

Edasi on juba jalgrada. Aga ei peagi saama igale poole autoga otse treppi sõita. 

DSC07379

DSC07374

DSC07375

Tegelikult on see lihtsalt üks koht, kus on nüüd käidud. Selline, omamoodi auraga koht, kus vaatad, võtad korraks aja maha ja saad aru, et siin saab Aafrika otsa ja edasi on tühi meri ja seejärel juba Antarktika. 

Nüüd on siis Aafrika põhja- ja lõunapoolseimas tipus käidud.

Tuneesias asub Aafrika põhjapoolseim tipp Ras ben Sakka, kuid see on praktiliselt tähistamata, paar teeviita näitab õiget teed ja kohapeal pole midagi, peale kivise ranniku.

WhiteCap1

Ras ben Sakka.

WhiteCap2
Tuneesia 2010 aasta märtsis. White Cap, mida peetakse ekslikult samuti mandri Aafrika põhjapoolseimaks punktiks, kuid asub Ras ben Sakkast 950 meetri kaugusel

Tagasi Lõuna-Aafrika Vabariiki, pildikesi teeäärest.

DSCN3751
DSCN3701
DSC07448

Naabrivalve.

DSC07446

DSC07502

Edasi Kaplinna suunas.

Igapäevastest toimetustest: Ostsin järjekordsest Vodacomi müügipunktist juurde internetiaega. Iseenesest lihtne toiming, ütled oma sim-kaardi numbri ja kogu lugu, pole vaja mingit kraabitavat kaarti osta ega interneti sim-kaarti vahepeal laadimiseks telefoni toppida. 2GB maksis 369 Randi. Aga õhtul polnud ei mingit netti, näitab küll, et 3G ja viis pulka, aga netti ei pääse. Ja ei pääsenudki.

Täna on esimesed pool päeva sama lugu. Vahel on ühendus ja vahel ei ole. Vahepeal näitab, et on 3G ja siis on GPRSi paar pulka ja siis kaob seegi. Aga kuna teistel on samuti, siis on viga ikka seal teenusepakkuja pool.

Ja Kaplinnas on vaja hakata jälle uurima, kaugel on viisapikendamise taotlus, sest kui ikka ei pikendata, siis on mul aega siin riigis olla 31.jaanuarini. Kohtasin siin tuttavaid sakslasi, kellel on täpselt sama viisapikendamise protsess läbitud ja samuti konkreetset vastust ei ole. Neil oli läinud kaks pikka päeva vastavas asutuses ja siis võeti paks pakk dokumente vastu ja vastust samuti veel ei ole. 

Ning kui juba jutt viisateemale läks, siis selgus kohalike valgetega sellel teemal vesteldes, et ka neil olevat Euroopasse puhkusele reisimiseks vajalik hulgem dokumente esitada, kaasa arvatud panga väljavõtted ja töökohtade kirjad. Nii et need ei ole ühepoolsed nõuded.

2 comments:

Anonymous said...

Nendest margiseeriatest: ülemine on Ohhoota merest, keskmine Mustast merest ja alumine Läänemerest. Järjestuses on sassi läinud ülemise viimane ja alumise teine mark ehk Keri majakas on miskipärast sattunud Ohhoota merre :). Muidu Eesti omad on seal veel lisaks Kõpu, Tahkuna ja Tallinna madal, mis selle viimase seeria muudab praktiliselt Eesti seeriaks :)

Tarmo said...

Tänan, omal tuli kõigepealt Kõpu tuletorn tuttav ette ja seejärel Keri, need kaks on sedavõrd erilised. Aga Tahkunat ma ära ei tundnud, ju siis oli liiga hämar.