Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Sunday, January 29, 2012

Kaplinn

Ja ongi Kaplinn. Kokku läks aega 371 päeva ja 41 tuh.kilomeetrit, et autoga siia kohale sõita. 

Kaplinn on teistsugune, nagu ei olekski päris Aafrika. See päris Aafrika seostub ju hoopis teistsuguse välimusega linnade ja küladega.

DSC07831
DSC07745



DSC07757
DSC07786
DSC07919
DSC07878

Mouille Pointi tuletorn.

DSCN3917

Slangkop Lighthouse.

Linnast lõunas on Hea Lootuse Neem ehk siis Cape of the Good Hope

DSC07618

Neeme avastas eurooplastele Bartolomeu Dias, kes nimetas selle kõigepealt Tormide neemeks. Hiljem nimetati neem ümber Hea Lootuse neemeks, kuna kauaotsitud tee itta Indiasse oli leitud.

Kohe kõrval on teine neem Cape Point, ning see on paik, mida külastab vist enamus Kaplinna külastavaid turiste, vähemalt mulje oli küll selline, sest suur parkla oli autosid täis ja turismibussid aina tulid ja läksid.

DSCN3822

Kõige kõrgem ligipääsetav punkt oli paksult rahvast täis.

DSC07568

DSC07561

Lõuna poole jääb Cape Point

DSCN3841

Cape Point Lighthouse

DSC07592

Müügipunktist saab isegi tuletorniga sokke. Ja loomulikult postkaarte, kalendreid, särke, mütse ja kõikvõimalikku muud kraami, millel kõigel on teemakohased pildid ja kirjad.

DSCN3862

Valvur parklas.

DSC07538

Ja lõppu viisapikendamisjuttu ka.

Kaplinna Home Affairs asub ilusasti kesklinnas. Panin auto parklasse, ja kuna parkimise päevapilet oli sama kallis, kui 4 tunni pilet (20 randi ehk 2 eurot), siis maksin päeva eest. Sest senised kogemused näitasid, et vastavas asutuses lähebki mingi 4 tundi või mõnikord ka rohkem aega. Aga seekord läks veidi teisiti. Nimelt sai seest järjekorranumbri, mitte küll automaadist, aga leti taga oli vastav töötaja, kes kuulas külastaja soovi ära ja andis siis paberilipikule kirjutatud numbri. Ainult et siin oli minu pabereid nähes jutt lühike. Öeldi, et taotlusega läheb aega 30 päeva ja miks ma nii vara siia tulin, sest mu taotlus sai sisse antud 17.jaanuaril. Näitasin passi, et praegune viisa ja riigisolemise aeg saab ju läbi 31 jaanuaril, aga sain uuesti sama vastuse, et taotlust vaadatakse 30 päeva. Ja et mul on ju see paber, et taotlus on vastu võetud ja sellest peab riigis viibimiseks piisama.

Võib-olla tõesti, aga eks seda näeb siis riigist lahkumisel, kas sellest templiga paberist piisab või mitte. Paar päeva tagasi kohatud sakslastel oli samasugune viisapikendamise protsess käsil ja põhimõtteliselt sama olukord, et pikendamise taotlus võeti lõpuks vastu ja kinnituseks on siis üks templiga paber, millest pidavat piisama riigis viibimiseks.

Aga sellest ma ei saagi aru, et milleks siis see 30 päeva on vaja oodata, kui dokumentide sisseandmisest piisab, et riigis edasi viibida??

Ja varem siit riigist lahkuda ka ei taha, sest siin on veel küllalt vaadata, ehkki näitab, et ega kõike huvitavat ikka külastada ei jõua.  LAV ju on peaaegu poole suurem kui Prantsusmaa, või siis 4 korda suurem, kui Poola.

Ma nüüd selle viisateema kohta rohkem arvamust ei avalda. Võib-olla paari päeva pärast.

2 comments:

marko said...

Tere.

Loen suure huviga seda reisiblogi.

Saan aru et need fotod on teie tehtud. Siit küsimus et kuskohast on see esimene linna foto pildistatud? Kas siis kusakilt kaugelt kõrgelt eemalt.

Tervitades M

Tarmo said...

Kaplinnas on Table Mountain, kõrgusega 1 km ja foto on tehtud ülevalt vaateplatvormilt. Üles saab nii tõstukiga kui ka mööda jalgradu.

Ilusa ilmaga on fantastiline vaade linnale ja ookeanile. http://en.wikipedia.org/wiki/Table_Mountain