Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Thursday, March 8, 2012

Namiibia, Fish River Canyon

.
412 päev,
Reisi algusest 48716 km.
Praegune asukoht: Lüderitz

Namiibia lõunaosas asuvat 161 km pikkust, kuni 27 km laiust ja kohati kuni 550 m sügavust Fish River Kanjonit on reklaamitud kui Aafrika suurimat ja Arizona Grand Canyoni järel maailma suuruselt teist kanjonit. Sellist paika ei saa ju Namiibias olles ometi külastamata jätta.

DSC09464
Esimene vaatepilt on võimas. Ainult et külastajaid ei ole. Ning mitte ainult et külastajaid, vaid ka kohalikke ei ole. Keegi ei paku ennast autot valvama, keegi ei müü midagi.

DSCN4638
See on kanjoni peamine vaateplatvorm, ja väga eba-aafrikalikult on ka siin täielik vaikus.
Pilt on tehtud veidi pärast keskpäeva ja päike paistab peaaegu lagipähe. Kuumust on ka oma 30 kraadi või isegi rohkem.

DSCN4661
Ainult kolm lindu istub käsipuul ja ei tee inimest märkamagi.

DSC09473
Panoraam

DSCN4697
Kaitsevärv. Kaugemalt ei saanud arugi, et keegi putukas kivil istub.

DSCN4714
Veel üks vaade kanjonile.

Fish River Canyon,Namibia

Järgmine planeeritud peatuspaik on paarkümmend kilomeetrit eemal asuv Canon Roadhouse. Tooni annavad paljud eelmise sajandi keskpaiga sõidukid, neid on kõikjal, nii väljas kui ka majas sees.

DSC09512

DSC09485
DSC09488

DSC09481
Volga??

DSC09482
Vist Cadillac 62, 1949 aastast. Vene ZIM Gaz-12 oli sama nägu.

DSC09494
Pimedas on ikka Volga mis Volga.

DSCN4736
DSCN4749
Veel mõned.

DSC09506
Hoonekompleksi taga on kämpinguplats. Selline, nagu välja kuulutatud. Korralik ja varjuline. Vari on üldiselt siinmail oluline, sest päikese käes kütab auto ikka väga kuumaks.

Sipelgad ei jookse ka täitsa jalust maha. Küsin muude loomade kohta, ei pidavat olema. "Lion, crokodile, hippo??", "No." tuleb vastus. Nagu enamustes Lõuna-Aafrika kämpingutes on siin veel grillimispaik ehk braa, vesi tuleb kraanist ja elekter on olemas. See valge kast posti küljes.

DSC09507 
Kaant maha võttes oleks juba nagu Euroopas. Selliseid pole siin mandril väga tihti kohanud. Aga vastava otsaga kaabel on igaks juhuks kaasas ja voolu saab kätte. Sest sellistes ööbimiskohtades on parem kasutada hommikuse kohvi valmistamiseks elektrilist veekeetjat, hoiab gaasi kokku. Ja saab läpakat laadida ja üleüldse sõltub valge inimene ikka liiga palju elektrist.

DSCN4953

DSCN4964

DSCN4839
Söömas …

DSCN4895
… ja joomas.

Jätkub.

3 comments:

Anonymous said...

Tore on lugeda üle pika aja uusi postitusi.

Ehk teeksid mõne klõpsu ka bussi sisustusest? Saaks paremini aimu, millistes tingimustes elad ja ööbid.

Moto said...

Tõesti hea jälle lugeda üle pika aja mis toimub ja kuidas käbarad käivad.Aga vanu masinaid vaadates tundub küll, et uunikumi meestel restauraatoritel oleks sealt nii mõndagi võtta. Kahju on vaadata selliseid vanu pille niimoodi suremas. Kuna aga kliima on neile sobiv olnud, siis väga mädanenud need siiski vist pole.

Tarmo said...

Mõned uunikumid nägid väljast ikka päris head välja, kliima on ju parem kui põhjamaades. Vihma küll sajab vahetevahel aga auto pole pool aastat lume all.