Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Friday, February 25, 2011

Temple of Horus


51.päev
25-02-2011 Õhtu

Horuse tempel Edfus on üks paremini säilinud templeid, ning on Karnaki järel suuruselt teine tempel Egiptuses. Ehitati Ptolemaioste ajal 237 BC kuni 57 BC. Pikemat lisalugemist Wikipediast 

Tempel on pühendatud Horosele, jumalale, kes kehastub valitsevas vaaaraos ja kelle graniidist haukasümbolid valvavad templi sissepääsu.

Välimine püloon on 79 m lai ja 36 m kõrge.

Veidi lähemalt.

Pülooni taga on siseõu.

Siin hoiti kunagi Horodese enda püha paati.

Ja Aswani poole sõites hakkas silma, et tänavatel on kuidagi rohkem rahvast, kui tavaliselt. Mis sest, et täna on reede ja see on siinmail puhkepäev. Kuu aega tagasi algas Tahiri väljakul Egiptuse revolutsioon, mis lõppes pärast presidenti kukutamist, kuid täna, 25 veebruaril on jälle paar tuhat inimest Tahiri väljakul protestimas, sest reformid ei edene piisavalt kiiresti.

Siin allapoole enam nii vabalt sõita ei õnnestu. Tee läheb küll kuni Abu Simbelini, kuid sealt edasi enam ei pääse. Kuni siiani polnud konvoid vaja, kuid Abu Simbelisse ilma konvoita sõita ei lubata.

Praegune plaan on selline, et üritaks homme kuidagi ikka seal Abu Simbelis ära käia, sest Sudaani minev laev väljub alles esmaspäeval. Sudaani ja Egiptuse vahel on küll maismaapiir, kuid tegelikult saab Egiptusest Sudaani ainult laevaga, mis väljub kord nädalas. Ja muidugi saab Sudaani ka lennukiga. Eks näe.

Ja korraks tundus, et jälle hakkab üles ütlema läpaka laadimine, sest pikka aega näitas aku täituvuseks 4%, aga õnneks paistab asi korras olevat.

No comments: