Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Monday, April 15, 2013

Carretera Austral, 5 päev


786 päev, 14.04.2013
Reisi algusest 87610 km,
Teekond: El Canelo – Cerro Castillo -  Coihaique – Puerto Aisen (266 km).

Hommikune vaade jõele ja mägedele.
Carretera_Austral_DSC01403
Edasine paarkümmend kilomeetrit on mägine,  ja hea, et ei hakanud pimedas siin sõitma. Liiklust eriti ei ole. Võtan peale ühe kohaliku, kes soovib saada paarikümne kilomeetri kaugusele Cerro Castillo külasse.


Ja seejärel on tee ääres kaks jalgratturit. Tegelikult on Carretera Austral jalgrattamatkajate seas päris populaarne. Aga valdavalt sõidetakse kaherattaliste ratastega, niisuguse üherattalisega seda tavaliselt ei sõideta.

DSC01404
Ushuaiast Santiagosse 6 kuuga - http://monocyclette.ca/ ja https://www.facebook.com/Monocyclette.ca
Respect! Ma ei oska selle peale midagi muud öelda, see on üks järjekordne hea näide, et kuidas saab mööda maailma ringi liikuda, kui on tahtmist.

Edasi on teel väike küla – Villa Cerro Castillo, kuhu ma lootsin juba eelmisel õhtul jõuda. Rough Guide Tšiili kaart näitab, et siin on samuti “Cave of Hands (Las Manos de Cerro Castillo)”. Isegi keskmise suurusega teeviit on väljas. Tee lõpus olev parkla on tühi, ja paarisaja meetri kaugusel asuv piletite müügipunkt on lukus.
DSC01421
Jalgrada viib edasi kaljuseinal olevate maalinguteni.

Carretera_Austral_DSC01416
Käejäljendid on tehtud sama tehnoloogiaga, nagu Argentina Cueva de los Manoses. Aga koht ise on tunduvalt väiksem ja jäljendid on tuhmimad. Ning kuna kohalikku giidi pole käepärast, kellelt lisainfot saada, siis teen paar pilti ja liigun tagasi. Piletikassa on sama kinni, nagu pool tundi varem.

Carretera_Austral_DSC01423

Carretera_Austral_DSC01425
Seejärel juhtub midagi ootamatut. Algab korralik ja kattega tee, esimene sile jupp üle pika aja.

Carretera_Austral_DSC01426
Tagasivaade Cerro Castillole.

Carretera_Austral_DSC01428
Sügisene mets.

Carretera_Austral_DSC01431
Ja jälle mäed ja mäed. Tee ise on betoonist valatud, mitte asfalt.

Carretera_Austral_DSC01436

Carretera_Austral_DSC01438
Head ja korralikku teed jätkub pikemaks, peatun Coihaiques, et tankida ning toiduvarusid täiendada, vaatan veidi linna ja liigun seejärel edasi Puerto Aiseni sadamalinna poole, kuna kell on veel liiga vara ööbimispaiga otsimiseks. Ideaalvariant on leida wifiga kämping, aga tavaliselt ei lähe nii ideaalselt.

Puerto Aisenis on suurem kaubanduskeskus, ja kuna ees on veel sadade kilomeetrite kaupa Carretera Australi maanteed läbi tühjema piirkonna, siis kasutan järjekordset võimalust.

Carretera_Austral_DSC01440
Edasi viib tee Puerto Chacabuco sadamalinnani. Siit saaks vajadusel juba praamiga Puerto Montti. Praam käib kaks korda nädalas, reis kestab 24 tundi. Vahemaa on linnulennult 444 km.

Praegu, kirjutamise ajal vaatan piletihinda, mis on kuni 4,8 meeri pikkustele sõidukitele on 200000 Tšiili peesot ehk siis 330 EURi. Buss on muuseas passi järgi 4,9 m.

MapChile
Vahelduseks üks laevafirma kodulehelt leitud kaart.

Edasi hakkan järgmist ööbimispaika vaatama, wifiga kämpingut ei ole käepärast, teised on lihtsalt suletud, ning pärast tunniajalist kõrvalteedel ukerdamist ja mugava ööbimispaiga otsimist keeran tagasi suurele teele ja jään Rio Simsoni rahvuspargi ette parklasse ööbima. St asi laheneb, nagu tavaliselt - alguses otsid ja valid ja otsid, ja lõpuks kõlbab suvaline koht.

Jätkub.

No comments: