Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Thursday, April 22, 2010

Mauritania

22.04.2010
Mauritania
Nouakchott
Auberge Sahara


Veel kaks sõiduvaba päeva. Mis on omamoodi ka puhkepäevadeks, ehhki tegemist ja asjade sättimist on piisavalt. Auto kõrbetolmust puhtamaks, seejärel suurem üleriiete sorteerimine, sest siin ju neid praktiliselt vaja ei ole. Stardipäeval, 8 märtsi varahommikul oli eestis -13. Nii et soojad riided teise kotti ja mingiks ajaks silma alt ära.

Ja kämping on samuti mugav, puhas. Paljude teiste rändurite poolt soovitatud peatuspaik. Wifi olemasolu ja mugavad tingimused selle kasutamiseks olidki määravad, et just siin aeg maha võtta. Eestlast polnud samuti nähtud, kuid asukohta teati, ju vist sellepärast, et lätlased olid siin kunagi varem peatunud.
Linnas on vaja teha veel vähemalt 20 koopiat passi pildiga lehest ja samapalju sisenemistempliga lehest, et edasiste kontrollpostide läbimine oleks kiirem.

Ja päikeseloojangu ajal ilmuvad välja sääsed, ja närivad rõõmuga katmata kehaosasid. Ja mõned pääsesid öösel sääsevõrgu alla. Kas siis läbi võrgusilma või kuskilt serva vahelt. Mis tuletas veelkord meelde, et need pole meie ohutud putukad, vaid selles kandis on murrab su enne väike sääsk, kui lõvi ja aeg on hakata võtma Malaronet. Sest Mauritaania (välja arvatud põhjapiirkond) kuulub juba malaaria riskipiirkonda, ning ega edaspidi olukord paremaks ei lähe. Miks just Malarone - lisamõjusid pidi olema vähem, kui lariamil. Eks paari päeva pärast näeb, millised kõrvalmõjud ilmnevad.

Kõrval pildid kämpingust. Ehitustööd on pooleli.



Proovisin autot parkida maja varju, muidu päike kütab sees tõelise sauna, aga ei õnnestunud, põhjamaisele inimesele harjumatult paistab päike otse lagipähe, mingit varju kõrvale ei taha tekkida. Ja täna on veidi jahedam, ainult 31 kraadi.

Järgmisena tuleb teha blogisse eraldi leht teiste reisil kohatud rändurite kohta, sest viimase paari päeva jooksul olen kohanud mitmeid, kellel on plaanis reisida kas auto või mootorrattaga kuni Lõuna-Aafrika Vabariigini ning siis mööda idapoolset rannikut tagasi üles




.

No comments: