Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Sunday, February 20, 2011

Valge kõrb

46. päev
20-02-2011 
Egiptus, Dakhla Oaas 
Reisi algusest  9384 km

Eilne ööbimine oli Valges Kõrbes. Täpselt õigel ajal, kui hakkas hämarduma, oli tee ääres “White Desert National Park”

WhiteDesert4

Õhtusöögiks vahelduseks üks Salvesti Seljanka. Eelviimane. Neli purki sai igaks juhuks kaasa võetud. Selline kodune värk ja kiiresti saab valmis.

Juba hakkas hämarduma, nii et tegin supi valmis ja seadsin ennast rahulikult sööma. Selles mõttes rahulikult, et puudusid kärbsed ja sääsed. Ikkagi kõrb. Aga söömise ajal tundis mingi “kuues meel”, et keegi eluolend on ligidal. Ja oligi. Umbes 5 meetri kaugusel oli helehall kõrberebane. Eks ta saabus toidulõhna peale. Ja millegipärast inimest ka eriti ei kartnud, sest püstitõusmise peale liikus 3-4 meertit eemale ja siis püüdis teisest küljest läheneda. Niipalju siis rahulikust söömisest. Peleta hoopis rebast eemale.

Kahju et söögi ajal oli fotokas käeulatusest väljas, aga pärast sööki proovisin pimedas paar pilti teha. Ega silm hästi pimedas seda halli rebast ei seleta, aga paarile pildile jäi ta ikkagi peale.

Selline ta oligi:

Rebane1

Ja lasi ennast rahulikult pildistada

Rebane2

Ja lõpuks lasi jalga, vist nägi ära, et süüa siit ei saa.

Rebane3

Õnneks oli hommikul päike väljas, foto laagripaigast.

WhiteDesert1

Kivist seente varjus

WhiteDesert2

Siin hakkab tolmutorm jälle võimust võtma.

WhiteDesert3

Vahepeal oli ka kõvemat pinnast – tõeline “Valge Kõrb”.

Rohkem praegu pilte ei tule, sest kõrbes polnud isegi mobiililevi ja siin Dakla Oaasis on vahelduv GPRS, st kohati on ja kohati ei ole.

No comments: