Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Sunday, October 9, 2011

Korraks Eestis

262 päev.
Reisi algusest 28108 km

Tegelikult on see blogi post kirjutatud Tansaanias, Mwansas, Victoria järve ääres. Sest vahepeal oli Aafrikas seiklemistel väike kahenädalane paus, millega kaasnes kõigepealt lennureis Bujumbura-Kigali-Nairobi-Amsterdam-Tallinn.

DSC00398

Kokku 18 tundi lennukis ja lennujaamas istumist. Esiteks Kenyan Airways.


DSC00415

Vahemaandumine Rwanda pealinnas Kigalis.

DSC00432

Estonian Air.

Miks nii järsku tagasi? Selleks oli palju erinevaid põhjuseid. Vaja oli järjekordset uut lisapassi, sest tühjade lehtede arv väheneb iga passi kleebitud viisaga ning lehtede arv passis ei ole lõputu. Kaugel sellest – meie uues tumepunases passis on viisade jaoks ainult 12 lehte, ning hea tahtmise juures saab kasutada ka tagakaant, aga ikkagi. Mis uus, see uus. Kõik on uus septembrikuus, nagu vanasõna ütles.

Ja veel oli vaja uut ID-kaarti ja uut Digi-ID-d, mida samuti posti teel kohale ei saadeta. Ja mida kaugemale lõuna poole sõita, seda pikem maa oleks tagasi lennata.  Ja veel mitmeid suuri ja väikeseid asju korda ajada, mida interneti teel teha ei õnnestu.

Ning lõpuks oli ikkagi nii, nagu tavaliselt juhtub eksamitele minekuga, et vähemalt üks päev jäi puudu.
Tagasilend oli 4 oktoobri varahommikul, Tallinn – Amsterdam – Nairobi – Bujumbura. Ning lennukile minnes vaadati värsket ja tühja uut passi ning küsiti näha Burundi viisat, hoolimata väidetest, et Burundi viisa väljastatakse piiril elavas järjekorras. Nii kolmepäevane transiitviisa kui ka kuuajaline tavaline viisa ning nii maismaapiiril kui ka lennujaamas. Kedagi ei huvitanud tagasisõidupiletid, kutsed ega töökoha garantiikirjad. Järjekordne näide sellest, kuidas info levib erinevate asutuste vahel.  

NB! Disclaimer  - Kõik siin kirjapandu EI OLE ametlik informatsioon, vaid põhineb isiklikel kogemustel.



KLM-iga Amsterdamist Keeniasse. Seekord ei saanud aknaalust kohta, nii et vaated Aafrikale rohkem 10 km kõrguselt puuduvad. Ja 3-päevase Burundi transiitviisa sai piirilt, ilma ühegi küsimuseta.

Vahekokkuvõte -  262 päeva, 28108 kilomeetrit ja 22 riiki.

Kui Te näete seda lugeda, siis järelikult Tansaaniast ostetud Vodacom 3G internetikaart töötab. Tegelikult on see 0,03G, aga milleks seletada - üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna.

speedtestVodaTZ

No comments: