Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Sunday, April 14, 2013

Carretera Austral, 4 päev


785 päev, 13.04.2013,
Reisi algusest 87 344 km,
Teekond: Puerto Rio Tranquilo – Bahia Exploradoes – Puerto Rio Tranquilo – El Canelo (234 km).

Carretera_Austral_DSC01348
Puerto Rio Tranquilo kohalik kirik …



Carretera_Austral_DSC01351
ja peatänav – Carretera Austral. See pilt oleks pidanud tegelikult olema Marble Cavesi postituse juures, sest koobaste külastamise võimalust pakutakse siin linnas igal sammul. Ikkagi piirkonna suurim turismiobjekt, mis sest, et hooaeg oli juba läbi ja putkade uksed suletud.

Carretera_Austral_DSC01362
Tegin peateelt veel ühe kõrvalepõike, X-728 tee kõrval pidi olema kaardi järgi üks suurem liustik. Exploradores Glacier.

Carretera_Austral_DSC01365
Mäed ja joad.

Carretera_Austral_DSC01368

Carretera_Austral_DSC01369
75 kilomeetri pärast saab tee jälle otsa. Siin on praegu sild puudu, nii et edasi kuni Bahia Exploradoresi laheni siit praegu ei pääse.

Carretera_Austral_DSC01370
Teisel pool jõge läheb muidugi tee edasi. St peaks olema 10 km teed kuni väikese sadamani.
Keeran otsa ümber ja hakkan aeglaselt tagasi liikuma, sest tee on piisavalt konarlik.
Carretera_Austral_DSC01378
Glaciar Exploradores. Tagasiteel pean kinni, ja lähen liustikku külastama, ikkagi kohe tee ääres. Piletimüüja sõnul nii 15 minuti kaugusel.
Carretera_Austral_DSC01379
Rada läheb alguses läbi metsa ja siis kivide vahelt mäkke. Veerand tundi ronimist ja ning siis jõuan vaateplatvormile.

Carretera_Austral_DSC01385
Liustik on eemal kilomeetrite kaugusel, aga teda on vähemalt näha läbi vihma ja udu.
Päikeselise ilmaga oleks vaatepilt muidugi teine, aga praegu on aprill, st sügis. Ilm nagu põhjapoolkeral oktoobris.

Carretera_Austral_DSC01388
Teisel pool on liustiku poolt tekitatud org.

Carretera_Austral_DSC01390
Värvilisem sügis.

Carretera_Austral_DSC01391
Lõpuks jõuan tagasi suurele teele ja hakkan põhja poole sõitma. 150 kilomeetri läbimisele kulus peaaegu 5 tundi.

Tee on kergelt märg, vahepeal on jälle sadanud. Kümnekonna kilomeetri pärast on sirge tee kõrval auto, rattad taeva poole. Ja kolm meest käivad ümber auto. Kõik märgid näitavad, et õnnetus on juhtunud hiljuti, võib-olla 5 või maksimum 10 minutit tagasi. Värske pidurdusjälg algab vastassuunast ja läheb sujuva kaarega üle tee vasakule.

Pean kinni ja lähen küsima, et äkki on mingit abi vaja. Üks meestest on kohalik ja kaks on saksamaalt. Keegi õnneks viga saanud ei ole, mehed on saanud ise oma jõududega autost välja. Ja kinnitavad, et üldiselt on kõik ok. Ma ei tea, kuidagi imelik on edasi sõita, sest autot vaadates ei ole nagu kõik ok. Vähemalt minu arvates.

Ja kell on juba nii palju, et tunni-pooleteise pärast on pime ja mobiililevi siin samuti pole.
Carretera_Austral_DSC01395
Pakun välja võimaluse, et tõmban vähemalt auto ratastele, mul ju vastavad vahendid olemas.

Carretera_Austral_DSC01397
Ajan bussi lähemale, ja tõmban auto õiget pidi, aga kahelt veljelt on rehvid maas ja mehed kinnitavad jätkuvalt, et “no problem”, ja et see on üleüldse rendiauto. Minu arust ei ole need mahasõidetud rehvid samuti ületamatu probleem tagasi peale saada, aga selle aja jooksul on veel mõned möödasõitvad masinad peatunud ja siis edasi sõitnud ning lubanud siia abiväge saata. Ja et politsei pidi ka tulema.

Ühesõnaga nad kinnitasid mitmeid kordi, et saavad nüüd ise ka hakkama ja ma sõitsin siis lõpuks edasi. Kokkuvõttes oleks võinud hoopis hullemini minna, hea, et teelt väljasõidu momendil keegi neile vastu ei tulnud. Või et aiapost otse aknasse ei sattunud. Jne. Enamus tolmavaid teid muutub vihmaga väga libedaks, ja siis aitab valest sõidukiirusest ja ühest valest liigutusest, et auto oleks teelt kadunud.

Carretera_Austral_DSC01398
Tee läheb ülesmäge, väljas hakkab hämarduma, järgmise asustatud punktini (Cerro Castillo) on peaaegu 30 kilomeetrit märga mägiteed.

Reegel 1 – pimedas mägedes ei sõideta, ja ma üldiselt püüan sellest kinni pidada. Eriti veel vihmaga. Viimane aeg on vaadata tee kõrval mingi ööbimispaik, milleks osutub väike jõeni viiv teejupp.

Jätkub…

No comments: