Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Tuesday, December 30, 2014

Museo Beatle


18.12.2014.
Buenos Aires.

Biitlite muuseum jäi esiteks silma Argentina Lonely Planeti raamatust, kus oli mainitud, et on ainus omataoline Lõuna-Ameerikas. Lisainfot otsides selgus, et kuulub Guinessi rekordite raamatusse, kuna on kõige suurema kollekstsiooniga. Ja et asub ilusasti südalinnas.

DSC00503
Piletikassa kollase allvelaeva temaatikaga. Muuseumi lahtiolekuaeg on veidi ebatavaline, avatakse nagu ikka hommikul kell 10, aga suletakse keskööl.

Sees mingit tunglemist ei ole, taustaks mängib teemakohane muusika. 
DSC00504
Algus. Trummide taga on siin Pete Best. Mõni pilt seinal on tuttavam, mõni võõram.

DSC00506

DSC00507
Üldiselt niisugusesse kohta minnes juba arvestad, mis seal olla võib, et on plaadid, ja on kontserdiplakatid, ja kõike muud, mida reklaamitööstus suudab välja mõelda.

Tegelikult on ikka tunduvalt rohkem asju. Näiteks lauamäng. Ja peaaegu igal asjal on veel oma lugu

DSC00509

DSC00510
Ja siis oli klaasi all midagi uut, mingid kummalised kassetid. Tunduvalt suuremad, kui kunagised kassetmaki kassetid. 

DSC00511
Plaadid, plaadid, plaadid. Nii mitmedki on autogrammmidega. Tuttavad pildid. Tuttavad lood. Kunagi sai neid lindile salvestatud. Kellegi teise lindilt, kes oli need salvestanud samuti kellegi teise lindilt. Lint oli tüüp 2 ja tüüp 6. Tüüp 10 lint oli defitsiit, seda aus inimene osta ei saanud. 

DSC00513
Järgmine vitriin ja veel üks nostalgialaks. Tuletab meelde, et kunagi ammu-ammu, vist peaaegu ennemuistsel ajal linastus Kosmose kinos kollase allveelaeva film. Järelikult nõukogude tsensuur pidas seda ideoloogiliselt sobivaks filmiks. Saal oli muidugi rahvast täis, ja piletisaba vist trammipeatuseni. Suht sürr film oli, meenub. Aga see eest lahedad lood. Ikkagi klassika. “Meloodija” andis ju üpris ammu välja mõned 4 looga vinüülplaadid, nn singlid. St mitte need õiged 45 kiirusega singlid, kus ühel pool oli ainult 1 lugu.

DSC00514
Miniatuursed kitarrid.

DSC00515
Sertifikaat kinnitab, et kollektsioonis oli 2011 aastal 7700 erinevat asja.

DSC00517
Veel üks lahe asi, kaasaskantav plaadimängija.

DSC00518
Ja muuseumiruum suures plaanis.

DSC00519
Vitriinide all on veel suured kastid, väga võimalik, et siin on veel midagi, sest kastid on lukus.
Kokkuvõtteks üks täiesti lahe koht külastada.

DSC00500
Sada meetrit eemal on tavaline plaadipood, ja ka siin on kohe sissepääsu juures kuulsa neliku särgid.

Jätkub...

2 comments:

... said...

Tore on avastada, et jälle sõiduvees oled. Soovitan filmimiseks GoPro kaamerat, aga eks sa oled seda vidinat ise ka vast juba näinud.

Ingmar

Tarmo said...

Tere Ingmar!

Et GoPro kaamera on mul täitsa olemas, ja vahetevahel isegi kasutusel (katusel). Ja vaba kettaruum väheneb silmaga nähtavalt.