Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Friday, May 1, 2015

San Pedro de Atacama VI - mitmesugust


26.01.2015
San Pedro de Atacama, Tšiili
Reisi algusest 130 211 km

DSC02899
Põhiline peatuspaik San Pedro de Atacamas. Camping Los Perales.


DSC02900
Peasissepääs tänava poolt.

DSC02881
Parkla, paremal on olmeruumid, on soe ja külm vesi. Vasakul puude taga on telkimisala. Sinna tahapoole autoga ei pääse, ja polegi vaja.

DSC02879
Varjulisem koht parkla servas, aga kuna koht pole nimeline, siis hilja tagasi jõudes on see mõnikord hõivatud. Paned siis auto lihtsalt suvalisse kohta territooriumil, peaasi, et kellelegi jalgu ei jää.

DSC02848
Suvalises kohas peab aga arvestama, et teised külalised jäävad vaatama nii maakaarti küljeuksel kui ka lippude kleepekaid. Ehk siis võimalus tutvustada Eestit.

Söögiteemalisi pilte ei õnnestu kuidagi teha, sest tavaliselt on pool otsas, kui vastav mõte kohale jõuab. Järgmine pilt on erand.

DSC02905
Väga hästi maitsestatud grillkana. 

DSC02907
Ning kogu kanasöömise ajal vaadatakse just niisuguse pilguga, et aitab küll, jäta nüüd seda kana teistele ka. Või midagi samasugust.

DSC02909

DSC02910

Ja vahelduseks natuke tehnilist juttu:

DSC02851
Mingil momendil avastad, et mõlemad numbrituled ei tööta, lahti võttes selgub, et pirnid on läbi, ja üks pesa on ka suht kehvas seisukorras.

DSC02852
Asenduseks lähevad seekord niisugused – lootuses, et peavad vastu pakendile kirjutatud kaks aastat. Juhtmed saab kinnitada otse pirni külge, ja mingiks ajaks on valgus jälle olemas.

DSC02902
Seejärel tuleb keerata tagumisi piduriklotse lähemale, sest käsipidur on kuidagi väsinud, ja võtab alles ülemisest asendist. Trossi rohkem pingutada ei anna.

DSC02903
Siit käibki keeramine, keerad, ja vaatad ja proovid, et piduritrummel ikka korralikult ringi käiks, ja paned siis kõik kokku tagasi. Enne veel kontrollid mitu korda üle, et ega poolteljel mingit lõtku ei ole, sest ees on mitmed inimtühjad piirkonnad ning rattalaagreid ja üldse kõike muud on lihtsam vahetada tsivilisatsioonis.

Aga Augeiase tallide puhastamine jääb järjekordselt pooleli. Augeias oli vanakreeka mütoloogias Peloponennosel asuv Eliase kuningas, kellel oli väga kuulus kari, mis oli jumalate kingitus ja immuunne mistahes haiguste vastu. Seetõttu ei viitsinud Augeias oma talli koristada, ja ja sõnnikut oli sinna mitmekümne aasta jooksul väga palju kogunenud. Info on Wikipediast.

Augeiase tallide puhastamine Mazda kontekstis tähendab armatuurlaua aluse puhastamist sinna paari aastakümne jooksul tekkinud juhtmetest. Võtad Mazda elektriskeemi abiks, ja midagi saab jälle vähemaks, aga ikka pole asi see, mis võiks olla. Kõige kindlam oleks kui kõik välja visata, ja siis mõned uued ja tõepoolest vajalikud juhtmed vedada, aga see on rohkem kui ühe päeva töö, ja pole praegu kõige olulisem. Oluline on, et tuled töötavad, ja buss käivitub. 

DSC02915

Tegemist on päikeseloojanguni.

Jätkub ..

No comments: