Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Saturday, January 6, 2018

Tehniline - torsiooni polt

05.01.2018,
1487 päev,
Camping International Lago Colbun.

Vahelduseks veidi tehnilist juttu.

Üleöö tekkinud probleem: Aeglasel kiirusel pidurdades on vasaku esiratta juurest kuulda mingit kahtlast raksatust. Esimene kahtlusalune on piduriklots, või pidurisupport. Käega katsudes on support kõvasti kinni. Ega muud võimalust ei olegi, kui tungraud välja, ratas maha, ja asja lähemalt uurima. Support on olemas, ja klotsid on olemas, ja korralikult kinni. Kummaline.

Õõtsapuksid on alles ja päris talutavas seisukorras. Rooliotsad ja šrniirid samuti. Lahtitulnud amort teeb aga hoopis teistsugust kolinat. Vaatan taskulambiga amordi ülemist otsa, ja siin see jama ongi, kõrval vaatab vastu tühi auk. Treppis tee tagajärg. Sest niisama selline polt lahti tulla küll ei saa.

Õõtsapukse vahetati viimati Saltas 2014 aasta kevadel, ja siis keerati küll kõik korralikult kinni.

DSC08172
Võtsin siis seestpoolt paisupaagi maha ja üllatusena leidsin selle alt puuduoleva poldi.



DSC08174
Polti tagasi keerata pole mingit mõtet, sest poldiaugus pole enam keeret näha. Vaja on pikemat polti ja teisele poole mutrit. 

DSC08197
Ülal pildil ajutine lahendus.

12 mm keermelatist lõigatud jupp, ja mõlemas otsas mutrid.  Et saaks bussiga üldse liikuda, kui väga vaja. Aga keermelatist polt niisugusel kohal on tõesti ajutine lahendus. Kahe päeva pärast saan korraliku ja tugeva 14 mm mõõduga plokikaane poldi, mutri ja vedruseibid.

DSC08215
Ja ongi selleks korraks olukord lahendatud. Hea, et õigel ajal jaole sai.

Postituse lõppu mõned pildid kämpingust:

DSC08176

DSC08190

DSC08210

DSC08206
Kämpingus saab osta tomateid, ja kohalike vabaltjooksvate kanade mune. Muu toidukraami jaoks piisab, kui jalutada 4,4 kilomeetri kaugusele El Colorado asulasse. Saad vaevalt kilomeetri kõndida, kui kinni peab esimene auto, ja pakub küüti. Ja veidi aja pärast järgmine. Tagasitulles on sama lugu. Tšiili ongi üks väga sõbralik maa.

DSC08208

DSC08209

Jätkub…

2 comments:

Unknown said...

Tere, kas Teie reis on läbi?

Tarmo said...

Tere, reis on läbi jah, buss on tagasi eestis.

Kavas on lisada siia veel mõned postitused, ja üks suur kokkuvõte, aga sellega läheb veel aega.

Muljeid ja märkmeid ja pilte on kuidagi liiga palju.