Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Sunday, January 9, 2011

Slovakkia - Donovaly

4. päev
09-01-2011 Õhtu
Slovakkia - Donovaly
Reisi algusest 1378 km


Slovakkia piir. Maastik muutub vähehaaval mägisemaks. Ja tee järjest kitsamaks (tee on E77). Ning kuna mägedes pole eriti huvitav pimedas sõita, siis jäi silma silt "Free Parking". Tore. Sellest ainult lahedam on leida tasuta wifi.


Selline pilt avanes hommikul, tühi parkla, taamal mäed ja suusakeskus.


Mäkke ja suusatama? Miks mitte jätta võimalust kasutamata, kui see on nii lähedal ja kättesaadaval. Ning Slovakkias polegi varem suusatamas käinud. Nii et kaamerad seljakotti käteräti sisse, et kukkudes viga ei saa ja mäele.

Tõstukiga üles. Rahvast oli vähevõitu, ei mingit järjekorda. Kuuese tooltõstuki peal on tavaliselt 1 või 2 inimest.

Pilt ülalt - vaade on ikka võimas. Pole küll Alpid ega Atlas, aga ikkagi korralikud mäed. Aga lund on meil Eestis see aasta küll rohkem.

See alljärgnev video on laskumisest. See on teine katse filmida. Esimene kord filmimist lõppes sellega, et midagi ei jäänud peale, sest kaamera oli seatud pildistamise peale. Juhtub. On varem juhtunud ja juhtub ka edaspidi. Teine katse oli edukam. Kuna kiivrikaamerat ei ole, siis sai tavaline fotokaamera kinnitatud kõhu peale seljakotirihmade vahele ja ajas asja ära küll.

Poolel teel allamäge. Pühapäeva kohta on rahvast tõepoolest vähe.


Pole seda muret, et keegi sõidab selga või lihtsalt ei mahu mööda.


Ja peale suusakeskuse on siin Habakuky teemapark. Tõstukiga üles sõites hakkasid silma kummalised ehitised, hiljem sai lähemalt vaadatud.

Siit lõugade vahelt ongi sissepääs



Kuidas rahvalt eurod kätte saada? Vahetame eurod kohaliku raha vastu.




Kohalikud kassid.





No comments: