Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Sunday, September 1, 2013

Tagasi Cuscos


27.08.2013 Teekond: Abancay – Cusco (203 km)
28.08.2013 – 31.08.2013 Cuscos
Reisi algusest: 101 657 km
Peatuspaik: Quinta Lala Camping, Cusco, Peruu

Kuna viimastel päevadel oli tagumine velg jätkuvalt kuum, siis tuli veidi reisiplaane muuta, ja sõita Abankayst otse Cuscosse, et see asi lõplikult korda saada. Esialgne kava oli mul külastada Arequipat, ning Colca ja Cotahuasi kanjonit, aga jah, “Nii ei saa ju rallit sõita”, kui nüüd klassikuid tsiteerida. Poole miljoni elanikuga linnas on lihtsam varuosi leida ja remondiga tegeleda.

DSC04264
Sõit läheb Cusco suunas.

DSC04275
Vahepeal jälle ootad, et vastutulevad sõidukid läbi saaks.

DSC04272
Niisugustes peatuspaikades on tavaliselt võimalik osta laias sortimendis söögikraami, mis tuuakse aiakärudega otse autoukseni. Banaanid, mandariinid, ja muud söögid-joogid. Ja nii liigutakse päev otsa üles- ja allamäge. Vahepeal sajab vihma, ja siis isegi midagi lörtsilaadset, aga kaubandus toimib ilmast sõltumata. Sest see on nende inimeste elatusallikas. Respect.

Quinta Lala camping: Tegemist on ühe toreda laagriplatsiga, mida jagavad kodulinnud, loomad ja kõikvõimaliku suurusega reisimiseks kohandatud sõidukid.

DSC04285

DSC04280

DSC04297

DSC04310
Plats on piisavalt suur, ja eelmine nädal olevat siin olnud korraga 16 suuremat ja väiksemat sõidukit. Siin tavaliselt võetakse aeg maha kas mõneks päevaks või mõneks nädalaks, siin saab oodata vajaliku varuosa saabumist (mis tuleb kaugelt Euroopast), ja siia saab auto jätta Machu Picchu külastamise ajaks, või ka pikemaks, kui on vahepaeal vaja teisele kontinendile lennata. Cusco kesklinn on kohe mäe all, linnaminekuks kulub 10 minutit ja linnast tagasitulekuks 20 minutit (ikkagi ülesmäge).

Ning peale kõige muu on see koht, kus teistega reisimuljeid ja kasulikku infot vahetada. Samasuguseid kohti on siin Peruus ja Boliivias veel mõned: La Pazis on Hotel Oberland, Limas on Hichhikers Backpackers Hostel imepisikese parklaga, Nazcas on Hotel La Maison Suisse juures kämpinguvõimalus. Kohad, kus saab näha vanu tuttavaid.  

Edasi läheb jutt jälle tehniliseks. Üldiselt on nii, et enne teenindusse minekut on õigem omale asi selgeks teha, vähemalt niipalju, kui võimalik. Et saaks öelda, et see ja teine konkreetne asi on korrast ära ja vajab vahetamist või siis parandamist.

DSC04282
Kõigepealt ratas maha ja siis teise poole ratas samuti maast lahti. Ja siis mootor tööle ja käik sisse, et saaks vaadata, milline koht kõigepealt kuumaks läheb, kas piduritrummel, või siis laagri ümbrus. Veidi aja pärast oli asi selge, kuumaks läks piduritrummel, ja laagri ümbrus oli jätkuvalt jahe.

DSC04283
Kuna trummel ei tahtnud järjekordselt maha tulla, siis sõitsin järgmisel päeval soovituste järgi “Cusco Overland Service” nimelisse teenindusse.

DSC04330
Ka siin käis teeremont, aga mõningate abivahendite abiga sain ikka hoovi sõita.

DSC04340
Siin tegeleti põhiliselt suurte Overland Truckidega.

DSC04334
Pärast lahtivõtmist. Piduriklots oligi kogu aeg käinud vastu trumlit, ja sellest see kuumus.

DSC04336
Arvatav põhjus – silindri parem pool ei tahtnud tagasi minna.

DSC04341
Kuna uut silindrit polnud kuskilt käepärast võtta, siis võeti olemasolev maha, puhastati ja lihviti, ning seejärel pidi olema mingiks ajaks (vist kuni aasta) jälle korras. Ühesõnaga, uued pidurisilindrid tuleb lähiajal ära osta.

DSC04344
Trummel oli suhteliselt korralik, kui mitte arvestada klotsikulumisjäljest tingitud veidi kõrgemat siseserva. Mul olid kaasas kaks paari vähekasutatud tagumised klotse, millest üks paar läks nüüd käiku. Paarkümmend tuhat kilomeetrit peaksid veel vastu pidama.

DSC04349
Seejärel tehti korda ka tagumise amordi kinnitus.

DSC04350
Veidi keevitamist.

DSC04352

DSC04355
Uus kummipuks pandi paika, ja amort sai jälle kindlalt kinni, ning rohkem polnudki siin teeninduses midagi teha.

Järjekordselt saab kinnitust, et Peruu on ikka üks igati lahe riik, ja enamus riigist on ju veel külastamata.

DSC04321
Cusco

Täna on 1 september 2013, reisi 925 päev.
"If You Want to Make God Laugh, Tell Him Your Plans" Woody Allen.

Jätkub ...

No comments: