Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. --- Mark Twain

Tuesday, June 7, 2016

Sinine ja punane


20.05.2016
Salta, Argentina
Reisi algusest 146 663 km

Saltas lasen teha õlivahetuse. Kohas, mis on spetsialiseerunud ainult õlivahetustele. Ma olen siin varem ka korra käinud, ja siiani on jäänud hea mulje. Ja mingit järjekorda üldiselt ei ole. 

DSC09661

Igatahes pikalt pole midagi vaja seletada, ajad auto tõstukile, ja hoiad ülejäänud tegemistel silma peal. Et ikka põhjakaitse saaks ilusasti maha võetud, ja pärast jälle korralikult tagasi, ja et kõik poldid on ilusti kinni keeratud.

Kütusefilter läheb samuti vahetusse.

DSC09665

Õli. Erineva suve- ja talveõli kasutamisel ei ole siin mail suurt mõtet. Talvist pakast ju ei ole. Üleval mägede läheb küll talvel temperatuur alla nulli, aga mitte –25, et akud ei jaksa mootorit ringi vedada. Igatahes 15W-40 on siiani asja ära ajanud, ja peaaegu iga ilmaga.

Filtrid. Ma olen viimasel ajal püüdnud asja nii korraldada, et alati oleks vähemalt üks õlifilter tagavaraks. Kunagi ei tea, millal öeldakse, et sorry, aga sellist meil küll ei ole. Mul on praegu samuti üks tagavaraks, aga ikkagi küsin, et kas neil vajalikku filtrit laos on? Pärast lühikest otsingut leitakse tagantruumist vajaliku keermega filter. See vasakpoolne, Argentina toodang. Parem, sinine on Tšiilist.

Panin kõrvuti, tegin foto, ja alles päev hiljem pilte sorteerides tuli äratundmine:

DSC09662

“This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill -- the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill -- you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit hole goes.”

Jätkub …

1 comment:

Tarmo said...

Hetkeolukord (07.06.2016) on hoopis niisugune, et hakkan hommikul liikuma, ja kolmesaja meetri pärast läheb õlituli põlema. Auto alla vaadates on kõik õline, filter on ennast ise lahti kruvinud, ning on alles tänu põhjakaitsele. Panen paika asendusfiltri, õnneks on autos paar liitrit õli, ning sõidan tagasi kolmesaja meetri kaugusel olevasse kämpingusse.

Igatahes nüüd läheb siin natuke aega, et filtri lahtitulemise põhjuse üles leiaks. Kõige lihtsam on arvata, et oli kehvasti kinni keeratud, ja treppis tee loksutas lahti. Võimalik.

Teine variant on, et keere on ära rikutud, kuna üleelmise õlivahetuse ajal ei tahtnud filter kuidagi lahti tulla, oma pool tundi üritati erinevate vahenditega kahti keerata.

Ühesõnaga, hea, et see juhtus Arica äärelinnas, mitte aga kusagil inimtühjas paigas keset Atacama kõrbe.